Удължават ограничителните мерки в Перник с още 14 дни

Кметът на Перник Станислав Владимиров  издаде заповед за удължаване на ограничителните мерки с още 14 дни.Тя е на основание на  ЗМСМА и заповед на здравния министър за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България и протокол  от проведено заседание на Общински оперативен щаб на 6.11.2020 г. Тя включва 6 точки и влиза в сила он 7 ноуември.

1. Да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. на територията на община Перник.

2. Задължително носене на защитни предпазни средства от лицата на пазари, тържища и други сходни места на територията на община Перник.

3. Да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на община Перник за осигуряване спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в ППС и недопускане на лица без защитни маски за лице.

4. Да се преустанови дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

 5. На територията на община Перник да се преустанови провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито.

6. Да се намали работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Заповедта е качена на интернет страницата на общината, а контрола  по изпълнението й е възложена  на Мартин Жлабинков – секретар на община Перник.

         КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *