Управителят на Медицинския център в Бобов дол д-р В. Андреев подаде оставка

Управителят на общинския Медицински център в Бобов дол д-р Валентин Андреев подаде оставка година след като зае поста. Д-р В. Андреев е депозирал оставката си в Общинския съвет в Бобов дол, за да бъде гласувана на предстоящото заседание.

Председателят на ОбС в миньорската община Елеонора Христова коментира: “Д-р В. Андреев искаше да напусне още през месец ноември 2020 г., но оставката му тогава не беше гласувана на заседанието на ОбС. Тези дни той за втори път внесе молба за напускане, като не назова какви са мотивите му да напусне поста. Д-р В. Андреев беше назначен преди около година за управител с решение на ОбС.

На предстоящата сесия ще се разглежда и отчетът на Медицинския център за 2020 г. От предоставената ни справка дружеството е на печалба от 5000 лв. До 2020 г. беше натрупало задължения над 100 000 лв. На заседанието на ОбС ще стане ясно дали са стопени старите задължения, или печалбата от 5 хил. лв. е само за 2020 г.”, заяви Е. Христова.

Любопитен факт е, че майката на фолкпевеца Борис Дали – Наташа Делибалтова, от дълги години е счетоводител на МЦ в Бобов дол. В същото време общинското медицинско дружество плаща наем за лекарските кабинети, които Борис Дали купи от синдика на фалиралата общинска болница.

В същата сграда се помещаваше и общинският хоспис, на който общинските съветници прекратиха дейността до намиране на подходяща сграда, след като помещенията му бяха купени пак от Борис Дали. Хосписът плащаше наем няколко месеца на фолкпевеца, но един месец закъсня и Борис Дали прекрати едностранно договора, а хосписът премина в негови ръце.

“Хоспис Борис Дали” ЕООД е регистриран със 100 лв. основен капитал.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

E. Христова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *