Ураганът „Ирма” взе първата си жертва

Един човек е убит при катастрофа с пикап във Флорида Кийс, а местните власти определят този случай като първата причинена от ураган а „Ирма” смърт в архипелага, предаде индипендънт. Броят на загиналите при преминаването на урагана „Ирма” край карибския остров Сен Мартин се увеличи до четирима, съобщи холандският премиер Марк Руте.
“За съжаление, има още две жертви, за които не сме знаели по-рано”, каза той пред репортери, като добави, че няма “нови щети”, причинени от урагана „Хосе”, който мина покрай острова в събота. „Ирма” достигна брега на архипелага Флорида Кийс днес следобед. Ураганът вече е 4-та категория с ветрове до 130 мили в час и опасност от сериозни бури. “Това е изключително опасна и животозастрашаваща ситуация!” съобщиха от Националната метеорологична служба в Кий Уест. От там призоваха онези, които досега не са обърнали внимание на предупрежденията, да се евакуират, за да защитят живота си!”
Ураганът се движи с 8 мили в час в посока северозапад, към градовете на Западния бряг на Флорида в Нейпълс, Форт Майърс и гъсто населените полуострови на залива Тампа. В Кийс Уест полицията отвори “приют от последна инстанция” за тези, които са пренебрегнали заповедите за евакуация.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *