Учебни занятия в Италия се провеждат в църква

Пандемията от коронавирус и изискванията за спазване на дистанция между учениците в Италия доведоха до затруднения от организационен характер в някои училища, предава БГНЕС.

Учениците от клас в Торино дори провели занятията си в църква. Причината е закъсняла доставка на допълнителни чинове, необходими за спазването на физическа дистанция.

Те били поръчани в началото на юли, но все още не са доставени. Ръководството на училището било принудено да намери временно решение, което ще трае няколко дни. Занятията в църквата са започнали с часове по италиански и латински език, история и философия, последвани от почивка в двора на църквата и два часа математика.

Ръководството подчертава, че училището е светско и ще остане такова, въпреки че учебните занятия се провеждат в сградата на църквата. 

Изданието разказва за ученици от друг клас, които прекарали часовете в училищния стол. Деца от основно училище в Генуа са били принудени да ползват столовете вместо маси, а част от тях седели на земята. Това предизвикало недоволството на родителите, които се събрали на протест пред сградата на училището.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *