Ученик от Бобов дол с наказание за държане на високорискови наркотични вещества

Наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изпълнението на което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, определи Районен съд – Дупница по отношение на 18- годишен ученик от Бобов дол, който се призна за виновен в държане на наркотични вещества – марихуана и амфетамин, престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

На 23.10.2020г. в гр. Бобов дол, без да притежава надлежно разрешително, Д. Т. е държал в себе си (в джобове на яке) и в апартамент: 14,2 грама марихуана, на стойност 85,20 лв.; 4,12 грама амфетамин, на стойност 123,60 лв.; 0,09 грама марихуана, на стойност 0,54 лв., които представляват

високорискови наркотични вещества по смисъла на чл.3, ал.2, т.1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), включени в списък I – Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина – или високорискови наркотични вещества с общо тегло 18,41 грама, на обща стойност 209,34 лв.

На основание чл.67 от НК, по време на 3- годишния изпитателен срок на наказанието, спрямо подсъдимия ще се прилагат възпитателни грижи от страна на съответния полицейски служител към РУМВР – гр. Бобов дол, отговорен за района, в който попада местоживеенето на обвиняемия.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *