Учителка от ловешко училище е с коронавирус

Учителка в ОУ “Проф. Димитър Димов” е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от РЗИ.

“Преподавателката е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувства неразположена още на 14 септември и оттогава не е била в училището”, поясни директорът на здравната инспекция в Ловеч д-р Анета Винева.

По думите й, установени са седем контактни лица от персонала на училището – шест учители и един счетоводител. Незабавно са отстранени от работа. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за коронавирус.

Д-р Винева каза още, че, ако някои от тези учители се окаже с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали. На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Заразената с COVID-19, 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и са предадени на местното РЗИ за обхващане с карантина и изследване.

Към 14:00 часа на 17 септември общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, активните случаи са седем, оздравелите са 57 лица.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *