Топ теми

У нас или в чужбина, здрави или под карантина, коледният дух завладя хората от Югозапада

У нас или в чужбина, здрави или под карантина, хората от Югозапада започнаха да се готвят за идващата Коледа. Въпреки че празникът се очертава много по-различен от досегашните, нашенци вече започнаха да украсяват къщите си и да се опитват да създадат коледно настроение на близките си.

Сред първите, които направиха дома си да грейне, бе Гергана Граховска – съпругата на бившия благоевградски полицай Янко Граховски. Още на 17 ноември Гери преобрази напълно красивия апартамент на семейството в Германия, където се появи фантастична елха /сн. 1/, десетки метри опънати гирлянди и стотици свещи, клончета, панделки, звезди и всякакви джунджурийки. Коледа в семейство Граховски е един от най-тачените празници и доказателство за това е дори профилната снимка на Гери във Фейсбук, която е на цялото семейство /сн. 2/ от миналогодишната коледна вечер.

Кюстендилката Катя Иванова /сн. 3/, която от 18 г. живее в Италия, направи генерална репетиция за празника и се увековечи с костюм на Дядо Коледа пред богато украсената елха в дома й /сн. 4/. Неуморната дама, която работи като асистент на възрастни хора, но освен това спортува, снима, организира спортни и културни мероприятия, пише в местен вестник, прави преводи за съда и участва като доброволка в местната Гражданска защита, въпреки карантинната обстановка в Италия отсега е натрупала толкова ангажименти за празниците, че се чуди дали декември ще й стигне, за да свърши поне половината от тях.

Чаровната благоевградска певица Христина Маркова /сн. 5/, която работи като детска учителка, получи сигнал, че вече е време за коледната украса от коледничето /сн. 6/, което цъфна в благоевградския й апартамент. Веднага след това Хриси се зае с разкрасяване първо на семейната вила в Бодрост /сн. 7/ и в момента във всичките останали свободни от мебели ъгълчета има артистично разположени панери с топки, елхички, празнични пана и всичко друго, за каквото човек се сети.

Не остана равнодушна към идващите празници и благоевградският педиатър д-р Теменужка Любенова /сн. 8/. Дни след като се пенсионира като председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, който ръководи цели 22 години, д-р Любенова облепи прозорците на дома си /сн. 9/ с Дядо Мразовци, Снежковци и елхички, и вкара свежа празнична нотка в дома си за радост на съпруга си Христо Манчев, който също наскоро напусна директорския кабинет във Второ ОУ и е в гвардията на младите пенсионери.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *