HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ФАТАЛЕН ИНЦИДЕНТ НА УЛ. “ДАМЕ ГРУЕВ”! Строител се свлече пред колегите си и издъхна

Строителният работник на фирма „Никострой-5“ Иван Цонев издъхна вчера по време на работа в района на „Арена парк” в Благоевград. Трагичният инцидент станал на строителен обект на ул. „Даме Груев“ по време на наливане на бетон.

На 61-годишния работник изведнъж му прилошало, след почивка станал, направил няколко крачки и паднал. Колегите му реагирали незабавно и подали сигнал на тел. 112. Въпреки бързата им реакция мъжът починал. На място пристигнали екипи на полицията, следи от насилие не са установени.

Според медиците се касае за настъпила остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност, най-вероятно причината е инфаркт.

Директорът на Областната инспекция по труда в Пиринско Славянка Симиджийска-Яновска каза, че  е информирана за случая. „На мястото на обекта е извършена проверка от колеги, установено е, че не се касае за трудов инцидент, а за естествена смърт, сигналът е подаден около 14,00 ч. Починалият работник е имал трудов договор във фирма „Никострой-5“ ООД с управител Николай Стоев, не съм запозната дали е имал здравословни оплаквания”, каза Яновска.

Само преди две седмици на същия обект стана инцидент с 35-годишния строителен работник Иван Стоянов от село Каменица, община Струмяни. И той пострада по време на наливане на бетон и получи комбинирани наранявания, счупен прешлен и гръдна контузия, проведено му бе лечение в реанимация на благоевградската болница. Тогава работникът държал тръбата на бетон помпата и я насочвал към определеното за изливане на бетона място, но се образувало запушване и от силното налягане е изхвърлен на близо 3-4 метра от мястото.

Служители от ОД на МВР – Благоевград също са информирани за трагичния инцидент.

ПЕТЪР ВАСЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *