ФК „Марек“ иска бюджет от 500 000 лв., нуждае се от централен защитник, вътрешен халф, нападател, крила…

ФК „Марек“ иска бюджет от минимум 500 000 лева, за да оцелее в мелницата на професионалния футбол. Това показва разбивката на президента на новака във Втора лига Цветан Видински. Сумата е тройно по-висока от тази, с която дупничани стигнаха до промоцията, а отново всички надежди са отправени към кмета Методи Чимев. За сглобяването на боеспособен състав пък са нужни попълнения почти на всеки пост, което вдига харчовете.

„Градоначалникът прави всичко възможно да ни осигури финансово спокойствие, но е ясно, че няма как да привлечем футболисти с големи заплати. Все още не е ясно с какви пари ще разполагаме. Когато разберем, ще ги разпределим равномерно по пера и ще се разпростираме според чергата си. За да имаме спокойствие обаче, ни трябва около половин милион“, коментира силният човек на „Бончук“, след което очерта стратегията за предстоящия сезон.

„За началото на първенството ще съберем група от 22-23-ма футболисти. Нуждаем се от централен защитник, вътрешен халф, нападател, крила… Търсим млади и амбициозни момчета, които ще играят за малко пари, но искат да се покажат. Изискването за задължително използване на играчи в юношеска възраст най-малко ни притеснява, тъй като школата ни бълва кадри. Аз съм реалист и съм наясно, че ще се борим да не изпаднем. Желанието ми обаче е отборът да демонстрира хубав футбол и да спазва стриктно тактическата дисциплина, защото нивото е високо, не е като в аматьорската група. Само за сравнение ми се ще да обърна внимание върху факта колко много футболисти взеха ЦСКА 1948, „Хебър“, „Септември“, допълни Цв. Видински.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *