Франция е неутрализирала 33 терористи в Мали

Френският президент Еманюел Макрон обяви днес в Абиджан, че 33 терористи са били неутрализирани тази сутрин в района на Мопти, в централната част на Мали, при операция на френските сили “Бархан”, предаде БТА.

По време на тази операция френски войници са освободили двама малийски жандармеристи, които са били държани като заложници от джихадистите, и са взели един пленник, уточни френският държавен глава. Той говори пред френската общност през втория ден на посещението си в Кот д’Ивоар.

Френската армия използва изразите “неутлализиран” или “изваден от боя” без да уточнява дали става дума за загинали или за пленници, но според източник, близък до президентството, терористите са били убити. „Това е значителен успех, това е ангажимент на нашите сили и това е подкрепата, която оказваме на Мали, на региона и на нашата собствена сигурност”, допълни Макрон.

„Имали сме загуби, но тази сутрин имаме победи благодарение на ангажираността на нашите войници и на операцията на “Бархан””, подчерта френският президент.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *