Ф. Мандева се размина с медала на световното по борба с технически туш

Националката от село Блатска Фатме Мандева се размина с медала на световното първенство по борба за младежи и девойки до 23 г. в Будапеща. След летящия старт с технически туш 10:0 срещу румънката Анна Крол при 50-килограмовите нашето момиче дублира резултата, но с обратен знак в полза на китайката Фенг Зиги. Впоследствие азиатката проби до финала в категорията и по силата на регламента изтегли нашето момиче на репешаж. Мандева обаче не успя да вземе поправителния срещу канадката Жаде-Мари Дуо, която я победи с до болка познатото 0:10 за минута и 14 секунди и българското участие при дамите в унгарската столица приключи.

Страната ни изпрати на най-престижния форум при дамите само две състезателки. Другата ни представителка Биляна Дудова се препъна още в първата схватка. За студентката в ЮЗУ „Неофит Рилски“ това беше първо изпитание от месец май насам, когато в състояние на силна депресия и афект посегна на живота си.

Трикратната европейска шампионка коментира завръщането си на тепиха в социалните мрежи: „Отново съм в играта и тепърва всичко започва. Ще преследвам златни медали. В Будапеща загубих от китайката, после тя падна от японката и не успях да продължа към отличията. Благодарна съм на треньорите Валентин Савов и Мариан Недков за подготовката и за това, че винаги са до мен и ме подкрепят, дори когато съм загубила или когато не съм добре. И вярват, че заедно ще успеем“, написа Б. Дудова.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *