Хората са толкова зли, колкото са нещастни

Виждали ли сте усмихнат и позитивен човек, който да реагира злобно и арогантно? Какво е общото между щастливите хора? Всички те излъчват светлина. Рядко ще видите щастливия човек да злослови, да създава интриги и изобщо – да се държи недостойно.

Когато един човек е нещастен, той сякаш е сърдит на целия свят. Толкова е потънал в собствените си страхове, проблеми и черни мисли, че иска и останалите да се чувстват по този начин.

Хората са толкова зли, колкото са и нещастни. Лошият човек всячески ще се опита да ви навреди, за да угаси светлината вътре във вас. Просто тази светлина го дразни и му показва колко нещастен е неговият живот.

Личните проблеми не са оправдание за злобата на когото и да било. Наранявайки другите, никой не се чувства щастлив. Измамната еуфория отминава толкова бързо, колкото и се е появила. След нея лошият човек става още по-тъжен и негативен.

Ето защо, когато човекът насреща реагира злобно и гневно, знайте, че в това няма нищо лично към вас. Поведението му е единствено проекция на собствените му проблеми. В същата ситуация той би реагирал по друг начин, ако беше щастлив.

Но знаете ли, дори за тези хора има надежда, ако срещнат правилния човек. Любовта повече от всяко друго чувство променя и облагородява. Лошото при тези хора е, че са емоционално нестабилни и при първия по-голям срив, ще се върнат в изходно положение.

Това, което можем да направим, е да ограничим контактите си с такива хора. В никакъв случай не трябва да отвръщаме на злобата със злоба, колкото и първосигнално да е това. Можем да я стопираме единствено с позитивна енергия.

Злобата само по себе си е разрушителна първо за източника си. Тя съсипва психиката и превръща живота във война. Злобните хора воюват дори себе си, превръщайки се в най-големия си враг.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *