Цветя за засаждане и чували раздава общината в Банско, за да бъде градът чист и красив

Дали ще бъде чисто, подредено, красиво и цветно е личен избор на всеки жител на града. Да, Банско е приветливо и уютно благодарение на труда на много хора и на вродения усет на банскалии за красотата. Техният личен избор е да живеят така.
Но дали в собствения двор и градина ще бъде изрядно, а на тротоара, улицата и обществените площадки да е постоянно задръстено с дърва, строителни материали и отпадъци, също е личен избор. Да отскубнеш от зацветените общински площи и да посадиш на лехата вкъщи е личен избор. Да не искаш да почистиш вадата и тротоара пред дома си, а да чакаш друг да го свърши – е личен избор.
Да, навсякъде има такива хора, но не бива така да е в Банско. Нека с общи усилия и с участие на всеки направим Банско още по-хубаво. Не защото това е гражданско задължение по нормативни документи, а защото това е нашето Банско.
Ако искате да засадите цветя пред къщите си – обадете се в общината до 2 юли и ще получите от отдел „Озеленяване” едногодишни цветя, собствено общинско производство.
Ако искате да участвате в разделното събиране на растителни отпадъци – обадете се в общината и ще получите специални чували, които регулярно ще бъдат извозвани от отдел „Чистота и екология”.
Ако сте истински банскалии или искате да станете такива – творете красота и пазете чисто!

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *