Целият август ще е слънчево, валежите – около нормата

Много бързо тези 40 градуса, които имаме в момента, ще си заминат, тъй като още довечера от север – северозапад и от североизток ще започне да прониква хладен въздух. Това ще доведе до нощни гръмотевични бури в североизточна България, обясни Анастасия Стойчева, синоптик в НИМХ.

Утре ще има повече облаци и гръмотевици в следобедните часове, така че август месец започва по-гръмогласно. Това обаче не бива да ни изненадва, тъй като летните бури са характеристики на времето.

Температурите и валежите през август ще са около нормата, но ще се запази границата между Западна и Източна България. На изток ще остане сухо, а в Западна България ще има количества на валежите близки до нормите, обясни Стойчева.

През следващите дни температурите ще се понижат до 30-35 градуса. Ново атмосферно смущение очакваме около 5 август, когато отново ще има валежи, предупреди Анастасия Стойчева. По-горещо ще бъде в периода от 17 до 23 август, а до тогава в източната част на страната температурите ще останат по-високи. По Черноморското крайбрежие ще ни разхлажда бриз, но температурите ще останат високи почти до края на август.

През целия месец ни очаква слънчево време с по един-два фронта в различните десетдневия.

От 1 до 10 август това ще е около 5 август и в края на десетдневието.Във второто десетдневие, когато ще се реализират най-високите температури за месеца, от 33 до 38 градуса, превалявания ще има около 15 и 19 август.

През последните 10 дни температурите плавно ще се понижават, но няма да стават по-ниски от 29-34 градуса, каза още Анастасия Стойчева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *