ЧЕРНА ВЕСТ! Шок в МБАЛ – Благоевград, хематоложката д-р Весела Попова е загиналата при катастрофата край Симитли

Благоевградската хематоложка д-р Весела Попова-Чолакова е загиналата при зверската катастрофа на главен път Е-79 край Симитли. Черната вест потресе лекарската гилдия.

74-годишната лекарка пътувала за спа почивка към курортното село Баня с нейна близка от София, когато автомобилът им е пометен от джип. От зверския удар шофьорката е загинала на място, а д-р Попова е откарана в МБАЛ – Благоевград, но за съжаление колегите й не успели да я спасят.

Според полицейския бюлетин около 14 часа в понеделник преди пътен възел „Брежани“ лекият автомобил „Хонда“, управляван от 70-годишна софиянка, движейки се от Симитли към Кресна, е предприел завиване наляво, без да се убеди, че не е изпреварван от движещо се след него друго МПС, в резултат на което, навлизайки в насрещната пътна лента, е блъснат в задната лява част от лек автомобил „Мерцедес“ с 62-годишен водач, който в този момент е изпреварвал колона от автомобили. След удара лекият автомобил „Хонда“ е излязъл вляво извън пътното платно и се е спрял в крайпътни храсти. В резултат на инцидента на място е починала 70-годишната шофьорка  на лекия автомобил „Хонда“, а 74-годишната лекарка е  транспортирана в спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Дежурните лекари реаниматори са я интубирали, но не успели да спасят колежката си, която била с тежки травми.

На водача на джипа „Мерцедес“ са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни, съобщиха от полицията.

„Д-р Весела Попова-Чолакова е единственият хематолог в Благоевградска област. Лекар с дългогодишна практика, работила в болницата и на кабинет, помогнала на много хора”, заяви председателят на РК на БЛС – Благоевград д-р Георги Георгиев.

Д-р Попова е била енергична и до последно е преглеждала пациенти в кабинета си в поликлиниката. С нейната кончина областта остава без специалист по хематология.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *