Читатели се гневят: В Пощенска банка ни поискаха 10 лв. такса, да преброят 30 лв. на монети

„10 лв. такса, за да внеса 30 лв. по сметката, ни поискаха в клона на Пощенска банка на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ 4 в Благоевград, гневни сигнализираха в „Струма“ зеленчукопроизводителите Румяна и Георги Самарджиеви. Двамата държат малко зеленчуково магазинче, в което продават стоката си.

„Хората обедняха и масово вече пазаруват със стотинки. Бяхме събрали 30 лв. на монети от по 10 ст. и отидохме да ги внесем  в сметката си, а служителката на гишето ни поиска 10 лв. такса! На маймуни ни направиха! Народът е докаран дотам да си брои стотинките, тотално обедня и като капак да си плащаме сега и за това, че внасяме парите си на монети, а не на едри банкноти“, ядосва се Румяна Самарджиева и коментира: „Мързи ги да броят и се чудят как да ни съдерат кожите. Ние какво да ги правим тези стотинки?! Та нали и това са пари! Дотам я докарахме, че няма и на кого да се оплачеш, та да се промени нещо!“.

В крайна сметка заради избухналия скандал Самарджиеви се разминали без допълнителна такса, но били предупредени, че втори път подобен жест няма да им се направи.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона със служители във въпросния банков офис, които обясниха, че за касовата услуга „размяна на банкноти в монети и обратно над 10 лв.“ има официално обявена такса от 10 лв. и тя е обявена в списъка с тарифите на банката публично на сайта  й.

В случая обаче клиентите не са искали обмяна на стотинките с банкноти, а просто са ги внесли по сметката си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. чичо Скрудж

    Не само при тях е така, в Уникредит Булбанк също вземат такса, ако внасяш монети. Навремето бяхме събрали в буркан монети от по 1 и 2 лева и ги занесохме, за да ги внесем в сметка. Като ни поискаха такса, за да ги преброят, им теглих една дълга майна и после с тези монети пазарувахме, докато свършат. Пладнешки грабеж на тези търтеи банките!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *