HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Чичото на Бербатов гони проклятия в църква край Благоевград

Чичото на футболния ас Димитър Бербатов имал необикновената дарба да влияе върху човешките съдби. Отец Стоян Бербатов дълги години служел в църквата „Св. Архангел Михаил“ в село Еленово край Благоевград. Само с  молитвите си умеел да разваля тъмни заклинания и магии, а миряни разказват, че думите му имали почти магична сила. Чрез тях ги спасявал дори от най-тежките проблеми и ги орисвал на здраве и късмет.

Навремето Стоян се запалил по богословието от случайно попаднала в ръцете му книга. После завършил дисциплината успешно и постъпил на служба. Преди да проповядва обаче, подобно на племенника си, също имал спортна кариера. Първо започнал да се занимава с плуване, но после го забелязали футболни треньори и го привлекли към зеленото игрище. Оказало се, че е слаб футболист, но сега не съжалявал, защото било по-хубаво, че имали само една звезда в семейството. Свещеникът с най-прочутата фамилия признава, че името му носело привилегии и навсякъде го посрещали с широко отворени врати. Често се случвало чрез него да просят автографи от Митко, а отец Стоян никога не отказвал. Освен че следял отблизо кариерата на своя знаменит родственик, духовникът приел присърце и каузата да развива футболните турнири на свещениците в цяла България, които според него помагали Църквата да стигне по-близо до хората. Самият той не се втурвал след топката, но наблягал на шаха, защото синът му се нареждал сред младите надежди в игрите за ума.

Отецът имал голямо и здраво семейство, което издържал сам. Не разчитал на финансовата помощ от супербогатия си роднина, но се възхищавал на благотворителните му дела. Препоръчвал и на брат му Асен да се поучи от него, но така и не успявал да го обърне към праведния начин на живот. Братът на Димитър Бербатов се прочу с присъствието си в криминалните хроники. След спорен съдебен процес за притежание и разпространение на наркотици Асен бе осъден условно, пише ретро.

Скандалът обаче опетни цялата фамилия. През 2013 г. благоевградчанинът бе изловен да шофира под въздействието на наркотици, а след полицейски обиск на автомобила му в детското столче на сина му беше открито солидно количество кокаин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *