Човек от най-близкото обкръжение на Кобрата осигури годишни стипендии за дупнишките гладиатори братя Джорджеви

Човек от най-близкото обкръжение на голямата ни звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев осигури годишни стипендии за дупнишките братя Митко и Александър Джорджеви. Двамата най-прогресиращи състезатели в олимпийската версия на таекуон-до получиха финансово рамо от своя съгражданин Александър Кацов, по-известен като Сашо Боксьора.

„Бил съм спортист и знам колко е трудно. Особено в индивидуалните спортове е тежко да се самоиздържаш и това е причината страната ни да загуби десетки таланти. Момчета като Митко и Сашо разнасят славата на нашия град и на България по света. Затова реших да им помогна, за да не мислят за друго, а само как да повишат нивото си и да постигат още по-големи успехи“, коментира Кацов, който може да бъде видян в ъгъла на ринга при всеки бой на Кубрат и неговия брат Тервел. Той влезе в новините на всички световни агенции в началото на месец май 2016 г., когато запокити пластмасова бутилка в главата на страшилището Дерек Чисора на кантара преди двубоя му с Кобрата в Хамбург.

„Не сме очаквали такъв жест. Това ще ни стимулира да тренираме с удвоени усилия и да носим медали от най-престижните състезания на планетата. Дано повече бизнесмени да последват примера на господин Кацов и да се обърнат с лице към спортните таланти на Дупница“, каза Ал. Джорджев.

„Голямо благодаря за Сашо. Неговият жест е огромен и означава много за тези момчета. Осигурява им нужното спокойствие. В същото време двамата са задължени да отговорят подобаващо на човека, който е повярвал в тях. През годините съм имал много талантливи деца, които са били принудени да прекратят кариерите си, защото трябва да мислят за прехраната“, заяви наставникът на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *