HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЧУДО НЕВИЖДАНО! „Ало” измамник взе 2700 лв. от санданчанка, уплашен от полицейската акция, тайно ги върна обратно

Санданчанката Цвета Стамболова, на 73 г., се оказа истинска късметлийка, след като мними полицаи й задигнаха 2700 лв.

Завчера възрастната жена получила телефонно обаждане вкъщи. Непознат за нея мъж се представил по изпитаната измамническа схема за служител на реда от РУП – Сандански. Той излъгал бабата, че ще залавят “ало” измамник, но им трябва нейното съдействие. Възрастната жена се хванала на въдицата, по това време била сама в апартамента и обяснила по телефона на измамника, че у нея няма голяма сума пари, но в банката има. Той я уверил да отиде да изтегли спестяванията, след което да ги хвърли през терасата от блок, който се намира на кооперативния пазар.

Така бабата изтеглила парите от банката, побързала да се прибере и метнала пакета с 2700 лв. през терасата на непознатия за нея мъж, който се престорил на полицай. На обяд се прибрала снахата и свекървата разказала, че е съдействала на полицията, за да заловят измамник. Тогава по-младата жена се усетила, че баба Цвета е станала обект на измама, и сигнализирала в полицейското управление. Снети са показания от потърпевшата Цвета Стамболова, която плакала със сълзи, когато разбрала, че е поредната жертва на „ало” измамници.

Последвала светкавична реакция на криминалистите от РУП – Сандански, които събрали информация, че “мулето”, взело парите, е санданчанин. Цяла вечер полицейски патрули кръжаха из курортния град, за да заловят мнимия полицай.

Измамникът усетил суматохата и около полунощ цялата сума, която бабата хвърлила през терасата, се озовала под стелката на входната врата. Така надделява версията, че “мулето”, взело парите, се е уплашил, че полицията е по петите му, и върнал плика с цялата сума.

От полицията непрекъснато апелират гражданите, особено по-възрастните, да са с повишено внимание и с проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За да се предотвратят подобни престъпления, в случай на такива обаждания, в които непознати търсят пари, лични данни или банкови сметки, всеки трябва да се свърже с най-близките или с безплатния тел. 112.

ХРИСТО МАРИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *