6 г. затвор за Шефа на кефа от Кочериново и братовчед му, признаха, че са сутеньори

Сводницитe от Кочериново Пламен Методиев и Калоян Георгиев, които бяха арестувани през април по обвинение за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, получиха ефективни присъди. Те признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата, което вчера бе одобрено от районния съдия Калина Иванова. Пламен Методиев бе осъден на две години затвор и глоба от 30 000 лв., а братовчед му Калоян Георгиев – на 4 години затвор, той бе обвинен за престъпление при условие на опасен рецидив.

Престъпната им дейност бе разкрита при разследване на благоевградските криминалисти, проведено под ръководството на прокурор Елица Калпачка. В хода на операцията е установено, че сводниците държали проститутки, които предлагали платена любов в квартири и хотели в Благоевград. Повечето от момичетата били непълнолетни, като сред тях попаднали родната и доведената дъщеря на Калоян, който заедно с Пламен ги превърнали в машина за пари. Жените предлагали услугите си в сайтове, както и в няколко профила във Фейсбук на Пламен, който се е кръстил Министъра на любовта, копирайки благоевградския сутеньор Марто Дебелия, който сам се наричаше така. Другите прозвища на новия ромски сутеньор, заел неговото място, били Шефа на кефа, Пламен играчът, Треньора на играчите, който качил на профилите си свои снимки с пачки с пари и с две от момичетата, които са заснети с него по бельо.

Според една от сексробините – Лорита, тя започнала да работи за Пламен преди две години. Първоначално той и обещал да делят наполовина, но след това взимал всичките пари и ги внасял в банковата сметка на майка си. Дневно тя заработвала по 400-500 лв., като по нейните сметки, откакто се хванала с него, му докарала към 17 000 лв. Нямало как да се отърве от сводника, тъй като я заплашил, че ако се обади в полицията, ще запали нея и близките й. Той бил плътно до нея, съпровождал я до адресите с автомобил или такси, така работили и другите момичета.

Пламен накарал да проституира и жената на братовчед си Калоян – Илияна, като и на нея обещал да делят парсата поравно. Тя извършвала сексуалните услуги в Благоевград – в хотел или квартира, ползвана от нея и двамата сутеньори.

Със знанието на баща си проституирала и непълнолетната Мария, а докато „работела“, той бил заедно с Пламен в съседната стая на наетата квартира. Тя давала парите на баща си, както и на мащехата си, която също проституирала, сексуслуги предлагала и доведената й сестра Наталия. Мария се свързвала с клиентите от телефона на баща си, който бил болен и му трябвали пари, и затова станала проститутка.

Жените били държани изкъсо от двамата сводници, едно от непълнолетните момичета било заключвано в стаята и когато успяло да избяга, било пребито и изнасилено от двамата, които поискали пълномощно от баща й да я изкарат в Италия. Това твърдят в свидетелските си показания пострадалите жени.

Престъпната схема на двамата сутеньори е разкрита, след като полицаите получили оперативна информация и започнали да ги следят и подслушват телефоните им. На 12 април в една от стаите в хотел „Ринг“ е установена една от петте проститутки, която имала за клиент черногорски гражданин. Сводниците са арестувани, а съдът им наложи мерки „задържане под стража”. Двамата са осъждани, а срещу Пламен Методиев има и друго висящо дело. Той имал три адреса – в Кочериново, Дупница и Благоевград, и ползвал различни автомобили, които не били на негово име.

При определяне на мярката съдиите допуснаха разпит на жена му, 28-годишната Мирослава Ковачева, която обясни, че няма брак с Пламен, но има три деца от него и живеят в Кочериново. Той карал сезонни работници в Гърция да берат череши и праскови по договор, който обаче не беше представен. Според адвоката му Пламен се занимавал и с внос на коли и не познава свидетелката Лорита, която твърди, че била заплашвана от него. Като довод за изменение на мярката в „домашен арест“ защитникът изтъкна влошеното здравословно състояние на Пламен, който се оплаквал от болни бъбреци.

Адвокатът на Калоян Гeоргиев беше лаконичен, като заяви, че според него няма обосновано предположение, че е извършил престъплението. В правото си на лична защита той заяви, че се чувства много зле в ареста, „храчи кръв и пикае кръв“ и трябва да се лекува.

Пламен Мeтодиев също каза, че се нуждае от лекар.

Съдиите ги оставиха в следствения арест, в който изкараха 5 месеца, а след вчерашната присъда ще бъдат приведени в затвора за изтърпяване на наказанията.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *