Шефът на отдел „Правно-нормативно обслужване“ в община Благоевград Мартин Лалев освободен от поста

Началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“ в община Благоевград Мартин Лалев е освободен от поста и от днес вече не е на работа. Прекратяването на трудовия му договор е станало по взаимно съгласие, но след изрично заявление на кмета Румен Томов, че не може да работи с него в един екип. Двамата са се споразумели раздялата да е с изплащане на обезщетение в размер на 6 заплати.

Мартин Лалев бе назначен в юридическия отдел на община Благоевград от бившия кмет Атанас Камбитов. Кариерата му в Общинска администрация тръгна от редови юрисконсулт и бързо порасна в йерархията до шефския пост, който бе на пряко подчинение на директора на дирекцията Антония Методиева.

Отстраняването на М. Лалев става само няколко дни след като гръмна скандалът с казуса в ОИК с кмета Румен Томов. Както struma.bg писа, в ОИК – Благоевград бе внесен сигнал от бившия кмет Ат. Камбитов, че наследникът му пропуснал в законния срок да се заличи като едноличен търговец по смисъла на ТЗ. Членовете на ОИК реагираха спешно и сега Благоевград е изправен пред безпрецедентна ситуация по-малко от 2 месеца след изборите.

Р. Томов

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Вътрешен

    Време беше! Много нагъл тип. Много мърсотии свърши. Хайде сега и близката му Чобанова.

    Отговор
  2. старогражданин

    В Перник само един не се отказа от 6-те заплати. Вярно,там стана с намесата на Бойко Борисов, тук чакат намесата на Цветанов…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *