Юноша на ЦСКА с хеттрик и асистенция за победа на „Пирин“ (ГД), посветиха успеха на покойния клубен шеф Ат. Мълчанков

Футболистите на „Пирин“ (ГД) победиха „Граничар“ (Копривлен) с 5:0 като гост в мач от „А“ ОФГ – Благоевград и посвети успеха на доскорошния си президент Атанас Мълчанков. Футболният функционер си отиде внезапно преди 10-ина дни, след като свърза с гоцеделчевския клуб последните 2 г. от живота си. В началото на века, отново в незавидна за пиринци ситуация, помогна да се съхрани тимът. Неврокопчани завършиха, както искаше приживе покойният им шеф – без загубена точка в есенния полусезон на пиринската бундеслига, и дадоха сериозна заявка за участие на баражите за Югозападна Трета лига. Двата тима и зрителите почетоха паметта на Ат. Мълчанков с едноминутно мълчание, след което изнесоха интересен мач, в който съперниците бяха равностойни в първите 15-ина минути. Именно в тях „Граничар“ създаде единствената си по-сериозна опасност пред вратата на гостите, след като бившият футболист на „Пирин“ (ГД) и „Банско“ Ангел Кюмурджиев излезе на удобна позиция и опита безуспешно да прехвърли вратаря Костадин Янев. След това избраниците на наставника Радослав Джугданов постепенно наложиха волята си и в 20-та мин. поведоха с гол на Стефан Терзиев, който оползотвори хубаво извеждащо подаване от юношата на ЦСКА Благой Пасков. Гоцеделчевци удвоиха 5 минути по-късно, когато отново Ст. Терзиев материализира добра атака на своите и отлично центриране на Борислав Шабанов. Лидерът реши мача в 40-та мин., когато Бл. Пасков бе намерен от Антонио Рекарски и направи резултата класически. 2 минути след антракта Бл. Пасков завърши с гол многоходова акция, последния пас в която даде младият Кирил Кирчев. След това оборотите паднаха и опонентите доиграваха срещата. Умората на тежкият терен също наклониха везните към по-пестеливи действия. В 67-та мин. домакините отчетоха втората си по-сериозна ситуация и пак А. Кюмурджиев обстрелва К. Янев, но и в този случай стражът бе на мястото си. В крайна сметка в 80-та мин. Бл. Пасков реализира хеттрик с асистенция на Мустафа Шериф.

„Посвещаваме успеха си на Атанас Мълчанков, който винаги бе до нас и се раздаваше безрезервно. Даде много на отбора и до последно не спря да вярва в това, което правим. Именно от такива хора има нужда футболът и спортът въобще. Заслужено зимуваме на върха, както покойният ни президент мечтаеше, след като демонстрирахме, че имаме класата и възможностите да сме лидери в групата. Идва време да мислим за пролетта, когато кампанията няма да бъде никак лека. Излизаме във ваканция, а след нея се надяваме и вярваме, че можем да продължим в същото направление“, коментира Р. Джугданов.
„ПИРИН“ (ГД): Янев, Боянчев (75-Кардашев), Тафров, Кирчев, Шабанов, Ловков, Кирилов, Рекарски, Шериф, Пасков (89-Джунов), Терзиев (56-Чаушев).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *