Ягодово мляко с ориз

Необходими продукти:

1 лимон

400 мл прясно мляко

100 г ориз

1 щипка сол

500 г ягоди

3 с.л. кленов сироп или мед

1 с.л. шамфъстък или други ядки

Начин на приготвяне

Настъргва се 1 ч.л. лимонова кора и се изцежда 1 с.л. лимонов сок. Шамфъстъкът се нарязва.

Кипва се прясното мляко с ориза, лимоновата кора и щипката сол. Вари се под капак на слаб огън 25-30 мин., като се разбърква от време на време.

Измитите ягоди се подсушават, почистват се от листенцата и се нарязват на половинки или четвъртинки.

1/3 от ягодите се пасират с 1 с.л. кленов сироп. Смесва се с парченцата ягоди и лимоновия сок.

Останалият кленов сироп се разбърква в млякото с ориз. Оставя се да изстине и се гарнира с ягодите. Поръсва се с шамфъстъка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *