Яйца по френски

Необходими продукти:

  • 1 връзка пресен чесън
  • • 1 връзка пресен лук
  • • 100 мл бяло вино
  • • 200 г заквасена сметана
  • • 150-200 г кашкавал (или сирене Гауда, Ементал)
  • • 2 кубчета замразен спанак (1/2 връзка пресен спанак)
  • • сол, черен пипер
  • • 50 г масло
  • • 1-2 с.л. зехтин (олио)
  • • 5-6 бр. сварени яйца

Начин на приготвяне:

Яйцата се обелват и се режат на половинки. Нарязват се спанака, чесъна, лука и се задушават се в мазнината, след около 5 минути се добавят виното, сметаната и 2/3 от кашкавала. Соса се изсипва на дъното на огнеупорен съд. Върху соса се нареждат половинките яйца, като се поставят с жълтъка нагоре. Покрива се с останалия настърган кашкавал. Запича се.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *