
Необходими продукти:
- 1 връзка пресен чесън
- • 1 връзка пресен лук
- • 100 мл бяло вино
- • 200 г заквасена сметана
- • 150-200 г кашкавал (или сирене Гауда, Ементал)
- • 2 кубчета замразен спанак (1/2 връзка пресен спанак)
- • сол, черен пипер
- • 50 г масло
- • 1-2 с.л. зехтин (олио)
- • 5-6 бр. сварени яйца
Начин на приготвяне:
Яйцата се обелват и се режат на половинки. Нарязват се спанака, чесъна, лука и се задушават се в мазнината, след около 5 минути се добавят виното, сметаната и 2/3 от кашкавала. Соса се изсипва на дъното на огнеупорен съд. Върху соса се нареждат половинките яйца, като се поставят с жълтъка нагоре. Покрива се с останалия настърган кашкавал. Запича се.