Топ теми

Японци пяха „Мари моме” и извиха хоро с разложки самодейци

Самодейците от ТА „Перун”, ДТС „Разложанче“, ПГ „Пирински глас“ и „Хорът на Шизуко университет“ – Япония изнесоха запомнящ се съвместен концерт. Гостите от Страната на изгряващото слънце зарадваха зрителите с традиционна японска хорова музика, а на финала изненадаха всички с перфектно изпълнение на българската народна песен „Мари моме“.

Домакините също се включиха в концерта с китка народни песни и сложиха танцов щрих на вечерта. С таланта си самодейците разиграха дори гостите от далечна Япония. След края на концерта всички извиха дълго хоро. Някои от  гостите показаха завидни умения в българските народни танци, а други направиха първите си стъпки в тях.

Вечерта стартира с тържество, посветено на гостите. Като истински пазители на българските традиции и обичаи, разложани посрещнаха подобаващо колегите си от Япония с питка, мед и стръкче здравец.   

Концертът бе под надслов „Среща на два свята“, а гостите имаха възможността да се насладят на една вълнуваща среща на фолклора на двете страни. На финала гости и домакини си размениха подаръци и си пожелаха да се срещнат отново.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *