Австрия забранява преки полети и туристи от Великобритания

Австрия забранява преките полети и туристически посещения от Великобритания, като превантивна мярка срещу разпространение на силно заразния индийски вариант на коронавируса, предаде Ройтерс.

Великобритания бе добавена в австрийския списък на „държави с варианти на коронавируса“, в който са Бразилия, Индия и Южна Африка, съобщи австрийското здравно министерство. Пристигания от страните в този списък е позволено само в ограничен броя случаи.

„На практика само австрийски граждани и постоянно пребиваващи в Австрия можат да влязат в страната“, посочва министерството, като добавя, че влизане се разрешава по хуманитарни причини и за визити в национален интерес.

Новите правила за посещения са в сила от днес, а забраната за преки полети влиза в сила от 1 юни, съобщава БНР.

Изявлението специално визира открития първо в Индия вариант, който създава безпокойство, който според Световната здравна организация е класифициран като B.1.617.2.

Австрия последва подобен ход на Германия, която в петък обяви Великобритания за район за вариант на коронавируса. Австрия има малък брой заразени с индийския вариант и като цяло коронавирусните инфекции намаляват.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *