Агнешка курбан чорба

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • агнешки гръб – 1 пакет (кости)
  • агнешки комплект – 500 г
  • лук – 1 глава
  • целина – 100 г
  • моркови – 1 бр.
  • чесън – 1 скилидка
  • люти чушки – 1 бр. суха
  • ориз – 1/2 ч.ч
  • доматено пюре – 1 с.л
  • масло – 2 с.л краве
  • джоджен – 1 връзка
  • магданоз – 1/2 връзка
  • брашно – 1 с.л
  • яйца – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Агнешкото и дреболиите се сваряват, обезкостяват и бульонът се прецежда. Дреболиите се нарязват на кубчета, а месото се накъсва.

Лукът, морковът и целината се нарязват на кубчета, а чесънът на ситно.

Запържват се заедно с лютата чушка в сгорещеното масло и олио. Прибавят се брашното и доматеното пюре. Запържват се за кратко.

Постепенно се долива бульонът и се оставя да къкри. Прибавят се месото, дреболиите и оризът. Оставят се на слаб огън, докато оризът се свари.

Яйцето се разбива добре и се прибавя към супата на тънка струйка, през цедка. Трябва да се образуват парцали, това е т.нар (пресечена застройка).

Курбан чорбата се сваля от котлона и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Поръсва се със скълцаните пресен магданоз и джоджен и се поднася.

Агнешката курбан чорба е готова.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *