Агнешка чорба

Необходими продукти:

агнешки врат – 1

лапад – 1 връзка

глава целина – 100 г

картоф – 1 бр

домат – 1 бр

лук – 2 глави

люти чушки – 2 бр

краве масло – 50 г

жълтък – 2 бр

кисело мляко – 200 г

джоджен – 1/2 връзка

магданоз – 1/4 връзка

брашно – 1 с.л.

сол и черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се сварява заедно с едната глава наситнен лук, като се отпенва. После се нарязва на кубчета, а бульонът се прецежда и се връща в тенджерата;

Другата глава наситнен лук се прибавя към врящия бульон заедно с нарязаните наситно люти чушки и нарязаните на кубчета картоф и целина. Готви се, докато зеленчуците омекнат;

Прибавят се месото и нарязаният на ситно лапад и се подправя със сол и черен пипер. Супата се оставя да къкри още 10 минути;

Жълтъците се разбиват с киселото мляко и брашното и се добавя малко от горещия бульон. Застройката се сипва в тенджерата, като бульонът не трябва да кипи. Добавя се маслото;

Супата се сервира с обеления и нарязан на кубрета домат – само месестата част от него, и с наситнените магданоз и джоджен.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *