Агнешка чорба с гъби

След плътните, гъсти и по-мазни супи на зимата купичка ароматна агнешка чорба е благодат за небцето и вкусен намек, че ни очакват топли и слънчеви дни, изпълнени с добро настроение и красиви преживявания на открито. Пресният лук деликатно, но настойчиво измества стария от рецептите. Зеленото става водещият нюанс.

Необходими продукти

агнешко месо – 400 гр – 7.60 лв

гъби – 200 гр – 1.99 лв

моркови – 3 бр – 0.40 лв

яйца – 3 бр – 2.00 лв

зелен лук – 1 връзка – 1.69 лв

магданоз малка – 1 връзка – 1.29 лв

кисело мляко – 1 ч.ч. – 0.93 лв

олио – 50 мл – 0.21 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус



  1.  Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера със загрято олио.
  2.  Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби и ги задушете заедно с месото за 5 минути.
  3.  Налейте вода до средата на тенджерата, подправете с черен пипер и оставете да ври докато месото омекне. Посолете, когато агнешкото е напълно сварено.
  4.  Разбъркайте яйцата и киселото мляко в дълбок съд, гребвайте с черпак от бульона на супата и го прибавяйте бавно и при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. След това върнете застройката обратно в тенджерата.
  5.  Подправете готовата супа със ситно нарязан магданоз.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *