
След плътните, гъсти и по-мазни супи на зимата купичка ароматна агнешка чорба е благодат за небцето и вкусен намек, че ни очакват топли и слънчеви дни, изпълнени с добро настроение и красиви преживявания на открито. Пресният лук деликатно, но настойчиво измества стария от рецептите. Зеленото става водещият нюанс.
Необходими продукти
агнешко месо – 400 гр – 7.60 лв
гъби – 200 гр – 1.99 лв
моркови – 3 бр – 0.40 лв
яйца – 3 бр – 2.00 лв
зелен лук – 1 връзка – 1.69 лв
магданоз малка – 1 връзка – 1.29 лв
кисело мляко – 1 ч.ч. – 0.93 лв
олио – 50 мл – 0.21 лв
сол на вкус
черен пипер на вкус
- Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера със загрято олио.
- Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби и ги задушете заедно с месото за 5 минути.
- Налейте вода до средата на тенджерата, подправете с черен пипер и оставете да ври докато месото омекне. Посолете, когато агнешкото е напълно сварено.
- Разбъркайте яйцата и киселото мляко в дълбок съд, гребвайте с черпак от бульона на супата и го прибавяйте бавно и при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. След това върнете застройката обратно в тенджерата.
- Подправете готовата супа със ситно нарязан магданоз.