Агнешка чорба 

Необходими продукти:

  • агнешки дреболии – 500 г дроб и чревца
  • пресен лук – 3 стръка
  • моркови – 1 бр.
  • олио – 3 – 4 с.л.
  • сол – на вкус
  • ориз – 3 с.л. пълни
  • черен пипер
  • червен пипер – 1/2 ч.л.
  • ЗАСТРОЙКА
  • жълтъци – 1 бр.
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • пресен джоджен
  • риган

Начин на приготвяне:

Агнешките чревца се обръщат с обелена гладка пръчка и се измиват много добре на течаща вода.

Поставят се в тенджера заедно с агнешкия дроб, заливаме със студена вода и варим до полуготовност.

Пяната при варенето се изхвърля, бульонът се запазва, дреболиите се отцеждат и нарязват на кубчета и се връщат в бульона, течността е около 1 литър и половина.

Морковът се почиства и нарязва, добавя се в чорбата. Измива се оризът, сипваме в тенджерата и варим до готовност.

В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан пресен лук да омекне, снема се от котлона и разбъркваме с червения пипер.

Сипва се в агнешката супа, разбърква се и овкусяваме със сол и черен пипер.

Приготвя се застройка от разбит жълтък с кисело мляко, може и цяло яйце. Разбърква се с малко от топлия бульон и се връща в чорбата.

Накрая се прибавят подправките, щипка риган и задължително пресен джоджен, нарязан ситно.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *