Агнешки шашлик

Необходими продукти:

  • агнешко месо – 600 – 700 г от бутче или плешка
  • лук – 1 глави стар червен
  • олио – 3 с.л.
  • оцет – 1 – 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на по-едри късове, а лука – на шайби. Посолете лука и го намачкайте с ръце, докато си пусне хубаво сока.

Овкусете агнешкото със счукан черен пипер и кимион и добавете лука.

Добавете олиото и оцета и объркайте хубаво, като посолите при нужда. Оставете месото да се маринова в хладилник за около 1 час.

Нанижете месото на голям шиш. Сложете да се пече на загряна скара за около 6-8 минути от всяка страна.

Поднесете агнешкия шашлик с гарнитура от зеленчуци.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *