Необходими продукти:
- агнешко месо – 600 – 700 г от бутче или плешка
- лук – 1 глави стар червен
- олио – 3 с.л.
- оцет – 1 – 2 с.л.
- черен пипер
- кимион
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на по-едри късове, а лука – на шайби. Посолете лука и го намачкайте с ръце, докато си пусне хубаво сока.
Овкусете агнешкото със счукан черен пипер и кимион и добавете лука.
Добавете олиото и оцета и объркайте хубаво, като посолите при нужда. Оставете месото да се маринова в хладилник за около 1 час.
Нанижете месото на голям шиш. Сложете да се пече на загряна скара за около 6-8 минути от всяка страна.
Поднесете агнешкия шашлик с гарнитура от зеленчуци.
loading...