Агнешко месо по гергьовски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • агнешко месо – 500 г
  • ориз – 1 ч.ч. /200 мл/
  • пресен лук – 1 връзка
  • пресен чесън – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • спанак – 200 г
  • гъби – 300 г
  • джоджен – 1/2 връзка
  • розмарин – 1 ч.л.
  • магданоз – 2 стръкчета
  • масло – 30 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Агнешкото месо отначало запържвате леко. След това за по-бързо го сварявате в тенджера под налягане.

Когато месото е готово го прехвърляте в тава. В тавата доливате 1ч от бульона и запичате месото за 20 минути.

През това време запържвате нарязаните гъби, след това кромида и накрая

пресния лук и чесън.

Добавяте и нарязания на едро спанак. Щом той се свие достатъчно изсипвате ориза.

Той се запържва до прозрачност. Овкусявате сместа с подправките, разбърквате и я изсипвате в тавата с месото.

Разбърквате хубаво и печете агнешкото на 180 градуса до готовност.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *