НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- агнешко месо – 500 г
- ориз – 1 ч.ч. /200 мл/
- пресен лук – 1 връзка
- пресен чесън – 1 бр.
- лук – 1 глава
- спанак – 200 г
- гъби – 300 г
- джоджен – 1/2 връзка
- розмарин – 1 ч.л.
- магданоз – 2 стръкчета
- масло – 30 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Агнешкото месо отначало запържвате леко. След това за по-бързо го сварявате в тенджера под налягане.
Когато месото е готово го прехвърляте в тава. В тавата доливате 1ч от бульона и запичате месото за 20 минути.
През това време запържвате нарязаните гъби, след това кромида и накрая
пресния лук и чесън.
Добавяте и нарязания на едро спанак. Щом той се свие достатъчно изсипвате ориза.
Той се запържва до прозрачност. Овкусявате сместа с подправките, разбърквате и я изсипвате в тавата с месото.
Разбърквате хубаво и печете агнешкото на 180 градуса до готовност.
loading...