Агнешко на фурна

Необходими продукти:

  • агнешко месо – 2 – 3 кг
  • олио – 150 мл
  • доматено пюре – 100 г двоен концентрат
  • зелен лук – 2 връзка
  • джоджен – 1 връзка
  • лапад – 1 връзка
  • сол
  • черен пипер – млян

Начин на приготвяне:

Агнешкото се нарязва на порции, натрива се с пипер /най-добре бял/ и сол и се поставя в тавичка.

Залива се с олиото и една ч.ч. вода, завива се с ал. фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 2 часа.

Изважда се от фурната и се отделя сосът. В него се задушават зеленият лук, джодженът и лападът заедно с доматеното пюре за около 10 мин.

С получената смес се залива агнешкото и се запича във фурната 20-30 мин. на 200 градуса, докато остане на „масло”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *