Необходими продукти:
- агнешко месо – 2 – 3 кг
- олио – 150 мл
- доматено пюре – 100 г двоен концентрат
- зелен лук – 2 връзка
- джоджен – 1 връзка
- лапад – 1 връзка
- сол
- черен пипер – млян
Начин на приготвяне:
Агнешкото се нарязва на порции, натрива се с пипер /най-добре бял/ и сол и се поставя в тавичка.
Залива се с олиото и една ч.ч. вода, завива се с ал. фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 2 часа.
Изважда се от фурната и се отделя сосът. В него се задушават зеленият лук, джодженът и лападът заедно с доматеното пюре за около 10 мин.
С получената смес се залива агнешкото и се запича във фурната 20-30 мин. на 200 градуса, докато остане на „масло”.
loading...