Агнешко печено със зелен лук

Необходими продукти
агнешко месо – 1.5 кг
зелен лук – 2 връзки
джоджен – 1 връзка пресен или 6 стръка
червен пипер – 1 с.л
бял пипер – щипка на прах
олио
сол

Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на големи порции и хубаво го натрийте със червен пипер, сол и олио.

Поръсете с нарязан джоджен и оставете така за около 20 минути да се овкуси.

През това време нарежете лука и го сипете във плаке или тава, полейте със малко олио, поръсете с червен, бял пипер и сол.

Отгоре поставете порциите агнешко и сипете вода, но не много (до месото, да не се облива).

Покрийте с алуминиево фолио и сложете агнешкото да се пече в умерена фурна на 180-200 градуса.

Ако желаете, след около час можете да отстраните фолиото и да поръсите с малко ориз, ако не, оставете тавата, покрита с фолиото и само най-накрая запечете за около 5 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *