Продукти
*агнешко месо – 1.500-2.00 кг.
*зелен лук – 2 връзки
*пресен девесил – 5-6 големи стръка с дръжките
*олио – 50 мл.
*черен пипер
*червен пипер
*сол
Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на парчета. Сложете ги в средно голяма тава. Сипете вода, която трябва да заеме един пръст от обема на тавата. Полейте с олиото. Печете в загрята на 200 градуса фурна като обръщате от време на време парчетата месо.
Нарежете само дръжките на девесила на ситно и ги добавете към агнешкото. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете зеления лук на кръгчета и листата девесил на дребно. Когато водата се е изпарила от тавата и месото е започнало да се запича добре, ги добавете. Разбъркайте. Поръсете с червен пипер и печете още около 10 минути.
loading...