Адана кебап

Необходими продукти:

  •  800 г мляно агнешко месо (кайма)
  • • 1 бр. малко твърдо хлебче
  • • 2 глава лук
  • • 1 ч.л. масло
  • • 1 скилидка чесън
  • • 2 бр. яйца
  • • галета
  • • 1 ч.л. кимион на прах
  • • 2 ч.л. накълцан магданоз
  • • черен пипер, сол
  • • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Накиснете хлебчето в гореща вода. Сгорещете в тиган масло и задушете в него нарязаните лук и чесън. Сложете каймата в голяма купа. Изстискайте хлебчето от водата и го добавете в купата с месото. Натрошете хляба на ситно. Добавете цялото яйце, без да го разбивате. Добавете преди това задушените лук и чесън. Добавете смесените черен пипер и кимион и сол. Добавете магданоз. Смесете добре всички съставки, за да омесите хубава, добре смесена кайма. Ако стане прекалено мека, може да добавите галета. Намокрете ръцете си, оформете от каймата 8 кебапчета и ги нанижете на дървени шишчета. Поръсете кебапчетата със струйка олио. Поставете кебапчетата в скара тиган и ги запечете за 7-10 минути от всички страни.

* Поднесете ястието, полято със сос, приготвен на основата на кисело мляко.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *