Ако много ви се ядат яйца, тялото ви иска да ви каже нещо

Няма да спрем да повтаряме, че трябва да се научим да се вслушваме в сигналите, които тялото ни изпраща. Гладът за определен хранителен продукт може да е нещо повече от мимолетна прищявка на организма. Това е знак, че нещо важно му липсва.

Ако в случая изпитвате голямо желание да си хапнете яйца – сварени, бъркани, на омлет или на очи, вероятно страдате от дефицит на витамин B12.

Всички сме чували, че тялото ни се нуждае от витамини и минерали, но малко от нас са наясно с тяхното значение. В12 е единственият витамин, съдържащ следови елемент – кобалт, от който идва и научното му название: кобаламин. Тъй като се произвежда в храносмилателната система на животните, той е единственият витамин, който не можете да си доставите от растенията и слънцето. 

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 варени яйца на ден:

Ще отслабнете

Яйцата засищат и затова са супер подходящи, ако искате да свалите килограми. Съдържат много хранителни вещества, а имат малко калории (малко под 200). Ако закусвате две варени яйца, през деня ще изядете много по-малко храна.

Костите ви ще са по-здрави

Яйцата съдържат много витамин D и калций – изключително важни за здравината на костите. Особено жените сме предразположени към остеопороза и е важно да пазим костите си здрави.

Ще трупате мускулна маса

Яйцата съдържат протеини, важни за мускулите. В много диети се срещат съвети да се изхвърлят жълтъците и да се яде само белтък, но трябва да знаете, че половината протеини всъщност се съдържат в жълтъка.

Ще виждате по-добре

Лутеинът и зеаксантинът са мощни каротеноиди, които подобряват зрението. Пазят очите ви от вредните слънчеви лъчи и намаляват риска от перде на окото с 50%.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *