Топ теми

Апетитка с печени чушки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 3 кг червени чушки
  • • 3 кг домати
  • • 1 кг чорбаджийски чушки
  • • 3 глави чесън
  • • 1 връзка магданоз
  • • 1-2 бр. люти чушки
  • За маринатата:
  • • 1 ч.ч. олио
  • • 1 ч.ч. захар
  • • 1/2 ч.ч. оцет
  • • 2 с.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Червените чушки се почистват от дръжките и семките. Изпичат се, обелват и нарязват.
Доматите се обелват и нарязват на средно големи парчета.
Чорбаджийските чушки също се почистват от опашките и семките и се нарязват на дребно.

На огъня в голяма и дълбока тава (тенджера) се слагат продуктите за маринатата. След като течността заври се слагат чорбаджийките чушки да се позапържат, докато станат леко прозрачни. Изваждат се с решетъчна лъжица, в същата марината се слагат нарязаните домати, изваряват се докато се изпари водата им и останат на мазнина. Тогава добавяме: печените чушки, чорбаджийските чушки, чесъна (нарязан на филийки) и по желание една-две люти чушки (нарязани на много ситно), оставяме на огъня още 20-тина минути, като разбъркваме често. Готовата апетитка овкусяваме със ситно нарязан магданоз, насипваме в буркани и стерилизираме за 15 минути.receptite.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *