Арестуваха бащата на Линдзи Лоън за вземане на подкупи

Бащата на актрисата Линдзи Лоън е арестуван по обвинение, че незаконно е вземал подкупи, за да насочва пациенти към клиника за лечение на зависимости, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Майкъл Лоън, на 60 г., е задържан в окръжния затвор на Палм Бийч по пет обвинения за уреждане на пациенти за клиника и едно обвинение в заговор за извършване на подобно действие, съобщи местен вестник. Ръководството на клиника“Прайд рикавъри“ в района на Делрей Бийч са платили повече от 27 000 долара подкупи лично на Лоън, както и на свързаните с него компании „Лола рикавъри венчърс“ и „Палм бийч гардънс“. Законът във Флорида забранява на здравно заведение да плаща комисионни за насочване на пациенти към него.

Тази практика е свързана с множество случаи на измами и злоупотреби, при които клиники за лечение на зависимости са реимбурсирани за извършване на скъпи и ненужни изследвания на пациенти със здравни осигуровки. „Брокерите на пациенти корумпират здравната ни система, защото решенията са мотивирани от алчност, а не от нуждите на пациента“, каза Дейв Арънбърг, прокурор на окръг Палм Бийч. Адвокатката на Лоън Хайди Перлет каза, че клиентът й отрича обвиненията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *