Ароматен кекс с коняк

Предлагаме ви да си направите един много ароматен кекс с коняк, който е идеален за зимните месеци.

Необходими продукти за кекс с коняк:

3 ч.ч. брашно, пресято

1 с.л. бакпулвер

1 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч.л. смляна канела

200 г краве масло

300 г кристална захар

4 яйца

2 жълтъка

 2 с.л. коняк

за глазурата:

1 ч.ч. кристална захар

1 к.ч. разтопено краве масло

1/2 к.ч. вода

1/2 к.ч. ром

1 ч.л. смляно индийско орехче

1 к.ч. коняк

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото със захарта, прибавете подправките и разбъркайте добре. Едно по едно прибавете яйцата, а след тях – жълтъците. Постепенно сипете пресятото с бакпулвер брашно. Сложете 2 с.л. коняк, разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма. Печете в умерена фурна, като оставите накрая кекса да изстине във фурната. Пригответе глазурата, като непрекъснато бъркане върху слаб огън смесите захарта, маслото, водата и индийското орехче. След това охладете и прибавете рома и коняка. Обърнете изстиналия кекс в подходяща чиния и го залейте с глазурата. Оставете да престои 1 ден, за да поеме соса.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *