
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
масло – 2 с.л.
лук – 1 малка глава
чесън – 2 бр. скилидки
розмарин – ¼ ч.л. сушен
мащерка – ¼ ч.л. сушена
целина – ¼ ч.л. сушена
черен пипер – ¼ ч.л.
сол – ¼ ч.л.
кайенски пипер – по желание 1 щипка
тиквички – 5 ч.ч., нарязани на кубчета
пилешки бульон – 3 ч.ч.
соев сос – 1 с.л.
червени картофи – 500г
сметана – 1/2 ч.ч. за готвене
сирене чедър – 1 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме сиренето и оставяме настрана, да достигне стайна температура.
Разтапяме маслото в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато омекне, около 5 минути. Добавяме чесъна и готвим още 1 минута.
Прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и подправките: (1/4 ч.л. всяка от: сушен розмарин, мащерка, целина, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер).
Задушаваме за 5 минути.
Обелваме и изплакваме картофите. Нарязваме ги на малки парченца с еднаква големина, за да се приготвят равномерно и бързо.
Добавяме към супата картофите, пилешкия бульон и соевия сос. Оставяме да заври, след което намаляваме котлона до средна температура.
Оставяме да къкри, докато зеленчуците омекнат добре – около 20 минути.
Махаме от котлона и пасираме до гладкост ароматната картофена супа.
Връщаме обратно на котлона на ниска степен. Разбърквайки, добавяме сметаната.
Добавяме сиренето и отново разбъркваме, докато се разтопи.
Махаме от котлона и сервираме ароматна супа с тиквички и червени картофи.