Астрологична прогноза за 2020 година

Човекът е интересно същество, защото е изтъкан от парадокси. Ние всички искаме, много искаме да живеем динамично и непрекъснато да плуваме в море от емоции. Когато обаче това се случи, започваме да мрънкаме и да се питаме: няма ли най-после обстановката да се успокои. Е, да, ето предстоящата 2020 г. ще ни е малко като „подарък“, за да си починем. Още повече, че тя е високосна, което означава, че ще си „почиваме“ (в рамките на шегата, разбира се) един ден повече.

Астрологичният анализ в годишен разрез, когато обследваме един толкова дълъг период от време, е свързан предимно с разположението и аспектите на планетите Сатурн и Юпитер, както и с т.нар. „транссатурниански“ планети Уран, Нептун и Плутон.

Причината е, че тези планети запазват позицията си почти през цялата година. Те се движат бавно и не са стимулатори на драматични трансформации. Добрата новина е, че през 2020 г. не се очакват шокиращи събития, които да ни „извадят от релси“. Едва ли ще преживеем нещо толкова странно, че да разклати динамичния ни стереотип, но пък неспецифичните събития ще са запомнящи се.

Предстоящата 2020 г. може най-общо да се охарактеризира с няколко думи: предвидимост, стабилност и надеждност. Ще можем да покажем най-доброто от себе си и да стабилизираме постигнатото за дълъг период от време.

Да започнем със Сатурн. Той продължава да е в Козирог, където е управител, и ще остане там до 21.03.2020 г., след което преминава във Водолей. Междувременно от средата на декември 2019 г. до средата на февруари 2020 г. той ще е в съединение с Плутон, като точният екзакт ще е в средата на януари 2020 г.

Това е напрегнат аспект. Случва се веднъж на около 35 години и погледнато в исторически мащаб обикновено е свързан с някакви сериозни трусове по отношение на финансите, законите и геополитическите процеси (войни, преврати и други катаклизми с широк отзвук). Сериозни, но не и изненадващи. Процеси, които са протичали бавно и всичко е подсказвало настъпването им, но… на хората някак си не им се е вярвало, че ще се случат и са ги допуснали с действието или бездействието си.

Чак такива грандиозни сътресения през тази година не се очакват поради наличието на два „предпазни“ фактора: положението на Юпитер, който също ще се намира в Козирог и настъпването на годината на Плъха (или Мишката) на 25.01.2020 г., за която ще има отделна прогноза.

При съвпадението на Сатурн и Плутон нерядко се активират и стихиите (Огън, Вода, Въздух, Земя) причиняващи изригвания, земетресения, наводнения и урагани. На този етап те все още са непредвидими, но със сигурност ще покажат „лошия си характер“ на различни места по Земята.

От средата на май до края на септември 2020 г. Сатурн ще е в ретроградно движение. В този период затрудненията ще са свързани с решаване на юридически въпроси и такива, които са свързани с недвижими имоти.

Юпитер, наричан още „голямото щастие“ вече е в Козирог и ще остане там до 19.12.2020 г., след което ще навлезе във Водолей. Местонахождението на Юпитер в Козирог не е стимулиращо, но в никакъв случай не може да обезсили положителното му влияние. Конфликтите ще угасват преди да са се разгорели истински, хората ще търсят компромиси, ще се стремят да постигнат баланс на възможностите. В политическия и обществен живот противоречията може и да ескалират на моменти, но ще бъдат решавани по пътя на реформите, а не със силови методи. Промените може да са мащабни, да засягат големи групи от хора, но няма да са резки.

Въздействието на транссатурнианските планети ще е различно в периодите на директно и на ретроградно движение.

Плутон ще остане в Козирог и тази година. В периода на ретроградност (от края на април, до началото на октомври) е препоръчително да намалим инициативата и да отделим време за духовното си развитие.

Нептун ще остане в Риби (на които е управител) и тази година. Ретроградното му движение ще е от края на юни до началото на декември и ще се отрази на хората с по-чувствителна психика и по-деликатна нервна система. Те трябва да се стремят към единение с природата. Тя ще им помогне да запазят обичайната си самоувереност.

Уран ще продължи да пребивава в Телец. В момента е в ретроградно движение, което ще продължи до средата на януари. Следващият му ретрограден период е от втората половина на август 2020 г. до втората половина на януари 2021 г. През тези месеци може да се наложи да „преподредим“ ресурсите си или да адаптираме текущите си планове към наличните ресурси, но при всички случаи ще можем да се настроим за тези промени предварително.

Така „подредени“ небесните тела подсказват, че през 2020 г. трудът ще е „главен герой в пиесата“. Осъзнатият, целенасочен, методичен труд. Съчетан с професионализъм, но без излишни амбиции и крайности. Труд, който не е насочен към внезапни успехи, а подготвя напредъка в един по-дълъг предстоящ период от време. Редица грандиозни проекти ще направят „първата крачка“, за да бъдат осъществени през следващите няколко години, през които ще можем да се обучим, да повишим квалификацията си, а може би да променим и начина си на мислене.

През 2020 г. индивидуалният труд ще е по-ефективен от колективния. Разбира се, не е задължително всеки да работи сам за себе си, ще има и „отборни“ дейности, но личните постижения ще са плод на собствените ни умения.

Разумният подход през 2020 г. е да се стремим към стабилизиране на позициите и да правим всичко по силите си. Целенасоченост, но и прагматизъм без рискове и авантюри, особено по отношение на финансите, където загубите няма да са двойни, а понякога и четворни. Системна работа без излишно напрежение. Изостаналите дела ще получат успешен завършек. Онова, което преди време е изглеждало сложно и непостижимо изведнъж ще се окаже възможно за изпълнение. Преките пътища ще са за предпочитане пред заобиколните, а малките победи ще са по-ценни от внушителните постижения. Дейности, чието решение е ясно не бива да бъдат отлагани, а да се завършат бързо, старателно и обмислено.

Чувствата и емоциите ще отстъпят място на логиката и постоянството. Романтиката ще отстъпи място на професионалните задачи. Личните отношения трябва да уреждаме спокойно и дипломатично.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *