
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
крема сирене – 600 г
ванилова захар – 60 г или 50 г кристална и 10 г ванилова
яйца – 3 бр.
натрошени орехи – 200 г
канела – 4 г на прах
ванилова захар – 10 г
бисквити – 50 г натрошени
краве масло – 100 г
вода – 200 мл
захар – 180 г
шамфъстъци – 100 г
кори за баница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в купа крема сиренето, яйцата и захарта (60 г) до едно хомогенно състояние.
В друга купичка изсипваме натрошените орехи и към тях добавяме другите 10 г ванилия, канелата, както и натрошените бисквитки. В касеролка си разтапяме маслото.
Приготвяме си тавичка с хартия за печене и върху нея поставяме регулиращ се ринг за торта. Намазваме дъното и нареждаме блат от кори за баница.
Него отново намазваме с масло. Поръсваме с част от ореховата смес и отново блат. Така три пъти. Завършваме третия път с орехи и изливаме сместа от крема сирене и яйца.
Отгоре отново поставяме блат, после намазваме с масло и отново орехи. Така два пъти.
Завършваме с масло. Печем сладкиша с кори за баница в предварително загрята фурна на 170 градуса за час и 20 минути.
След като изстине, заливаме със захарния сироп, който сме си направили и поръсваме с шамфъстък.
Баклава-чийзкейк ще допадне на почитателите на чийзкейк, баклава и сладка баница.