Бананов хляб с ядки

Необходими продукти:

  • 100 г яйца (2 броя)
  • 70 г кленов сироп
  • 30 г масло
  • 20 г олио
  • 220 г брашно
  • щипка сол
  • 5 г бакпулвер
  • 300 г презрели банани (претеглени с корите)
  • 50 г натрошени ядки
  • канела / ванилия / кардамон

За коричката отгоре:

  • 20 г кленов сироп
  • 40 г фини овесени ядки
  • 15 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с кленовия сироп.

2. Прибавете разтопеното масло, смесено с олио.

3. Пресейте брашното заедно с канелата, бакпулвера и солта. Прибавете ги на части към сместа.

4. Пасирайте бананите и ги добавете със смлените ядки.

5. Разпределете сместа във форма за печене тип „терин“ с размери 25 см х 8 см, предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно.

6. Смесете всички продукти за коричката и ги поръсете върху суровата смес.

7. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса с вентилатор за около 35 – 40 минути.

8. Оставете банановия хляб да се охлади. След това го нарежете и поднесете.gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *