Необходими продукти:
- 100 г яйца (2 броя)
- 70 г кленов сироп
- 30 г масло
- 20 г олио
- 220 г брашно
- щипка сол
- 5 г бакпулвер
- 300 г презрели банани (претеглени с корите)
- 50 г натрошени ядки
- канела / ванилия / кардамон
За коричката отгоре:
- 20 г кленов сироп
- 40 г фини овесени ядки
- 15 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с кленовия сироп.
2. Прибавете разтопеното масло, смесено с олио.
3. Пресейте брашното заедно с канелата, бакпулвера и солта. Прибавете ги на части към сместа.
4. Пасирайте бананите и ги добавете със смлените ядки.
5. Разпределете сместа във форма за печене тип „терин“ с размери 25 см х 8 см, предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно.
6. Смесете всички продукти за коричката и ги поръсете върху суровата смес.
7. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса с вентилатор за около 35 – 40 минути.
8. Оставете банановия хляб да се охлади. След това го нарежете и поднесете.gotvenezanachinaeshti.com
loading...