Необходими продукти
- 1 пакет готови кори
- 400 гр. спанак
- 4 яйца
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 250 гр. сирене
- 2-3 с.л. брашно
- Олио/Масло
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го нарежете по-едро. Сложете тиган с малко олио на котлона. Щом олиото се нагорещи, сложете нарязаният спанак в него и запържете за кратко. Когато спанакът е готов, махнете тигана от котлона и го оставете да изстине.
Разбъркайте яйцата с киселото мляко. Прибавете и брашното, в което предварително сте разбъркали содата бикарбонат. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Натрошете сиренето.
Върху кората, поръсете малко олио. След това, с помощта на лъжица, полейте с малко от яйчената смес и накрая, поръсете със сирене и спанак. Навивайте по две крои и редете в намазнена тава. Когато наредите всичките кори в тавата, най-отгоре, разлейте останалата яйчена смес (ако е останала) и поръсете с олио или тук-там сложете няколко резенчета краве масло.
Баницата е готова да отива във фурната. Печете на 200 – 220 градуса, докато отгоре се получи хрупкава коричка.