
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница – 1 пакет (500 г)
- яйца – 3 бр.
- сирене – 300 – 400 г
- кисело мляко – 1 кофичка (400 г)
- брашно – 2 с.л.
- сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
- олио – за помазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата, сиренето, киселото мляко, брашното и содата се объркват в купа до получаване на сместа за плънката.
Корите за баница се вадят две по две. Първата се помазва с олио, а втората – със сместа. Навиват се и последователно се поставят в предварително помазана с олио тава до оформянето на баницата.
В случай че остане от сместа, се изсипва отгоре и се помазва с него, а в случай че не остане – помазва се с олио.
Печете баницата до зачервяване в предваритело загрята фурна на 200 градуса.