Баница с кайма и печурки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 500 гр.
  • кайма – 300 гр.
  • печурки – 300 гр.
  • лук – 1 глава
  • праз – 1 стрък
  • чесън – 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио – 3 с.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ
  • олио – 50 мл.
  • газирана вода – 150 мл.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рецептата започваме с приготвянето на пълнежа за баницата.

Сложете тиган на умерен огън (ако котлоните ви имат степени от 0 до 9, включете на 5).

В тигана сипете 3 лъжици олио и докато то се загрява, разполовяваме лука и след това го режем на ситни кубчета. Добавяме го в тигана и докато се задушава, измиваме и нарязваме праза на тънки шайби. След това го добавяме да се задушава заедно с лука.

Оставяте зеленчуците да се задушават в тигана около 5 минути, точно докато изчистите гъбите печурки и ги нарежете на филийки. Прибавете ги към зеленчуците в тигана и ги оставете да се задушават.

Очистете и нарежете на ситно и чесъна, добавете го в тигана. Ако обичате люто, може да нарежете наситно и малка люта чушка и да я добавите и нея. Вкъщи не са любители на лютото, затова и не слагаме.

Зеленчуците разбърквайте честно, да не загорят. Оставете ги да се задушават 5 минути и накрая добавете и каймата. Може да използвате каквото искате смляно месо, аз съм използвала телешко месо. Посолете месото и добавете черен пипер на вкус.

За намазване на корите в купичка смесете 150 мл. газирана вода и 50 мл. олио.

За всеки ред се използват по 2 кори. Можете да оформите баницата както искате – да направите редена баница, вита баница, или отделни банички с гъби .

Първата кора се намазва със сместа от газирана вода и олио, покрива се с втората и върху нея се слага от плънката. Покриваме с кора и повтаряме стъпките.

Включете фурната да се загрее до 180 градуса, след това сложете баницата с кайма и гъби да се пече за около 40 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *