Банички на тиган

Необходими продукти:

кори за баница – 1/2 пакет

яйца – 2 бр.

сирене – 200 г

масло – около 50 г

олио

Начин на приготвяне:

След като натрошите сиренето на ситно, го смесете с яйцето. Разбъркайте много добре.

Вземете една кора от пакета. Разрежете я на две, а получените половини поставете една върху друга. Напръскайте с малко олио или зехтин (по желание), след което сложете една лъжица от сместа и малко парченце масло.

Сега прегънете дългата част на около 2 см, а единият край навийте, така че да се получи триъгълник. По този начин се затваря самата баничка и плънката не може да изпадне от нея по време на готвене.

Загрейте малко масло в тигана и след това изпечете баничките.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *