
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница – 1 пакет готови
картофи – 4 бр. големи
праз – 2 бр.
сол – 1 ч.л.
черен пипер – щипка
бахар – щипка
олио – 2 с.л.
ЗА СОСА
чесън – 2 скилидки
майонеза – 1 с.л.
кисело мляко – 200 мл
сол – щипка
джоджен – щипка
лют червен пипер – щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме и сваряваме картофите в една малка тенджера, след като са готови, ги намачкваме.
В един тиган загряваме мазнина. Прибавяме нарязания на ситно праз и задушаваме.
След като са готови, в голяма купа смесваме праза с картофите и подправките.
Заделяме плънката на страни и взимаме пакет кори за баница.
Режем на две и започваме да слагаме от сместа и да навиваме на малки парчета.
По краищата намазваме с олио, да не се отварят баничките пурички, и ги пържим в гореща мазнина до златисто.
Счукваме чесън, смесваме със майонеза и кисело мляко и прибавяме подправките за млечния сос.
Сервираме банички-пурички със праз и картофи топли със млечния сос.