Банички със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • вода – 1, 5 ч.ч.
  • масло – 50 гр.
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – 1 щипка
  • брашно – 125 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 100 гр. или кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Водата, маслото, солта и пипера се слагат в тенджерка на котлона. Като заври, се изсипва всичкото брашно наведнъж и се бърка с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тогава се отдръпва от огъня и се оставя да поизстине, като предварително е прибавено сиренето.

После се прибавят едно по едно яйцата, и се бърка, докато се получи еднородна смес.

С помощта на шприц се правят малки банички, които се редят на разстояние в подмазана тава и се пекат в умерена фурна. Баничките бухват и почти удвояват обема си. Поднасят се топли.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *