
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- вода – 1, 5 ч.ч.
- масло – 50 гр.
- сол – 1 щипка
- черен пипер – 1 щипка
- брашно – 125 гр.
- яйца – 2 бр.
- сирене – 100 гр. или кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Водата, маслото, солта и пипера се слагат в тенджерка на котлона. Като заври, се изсипва всичкото брашно наведнъж и се бърка с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тогава се отдръпва от огъня и се оставя да поизстине, като предварително е прибавено сиренето.
После се прибавят едно по едно яйцата, и се бърка, докато се получи еднородна смес.
С помощта на шприц се правят малки банички, които се редят на разстояние в подмазана тава и се пекат в умерена фурна. Баничките бухват и почти удвояват обема си. Поднасят се топли.